Til seneste kommentar

Hva er en dualband router?

De fleste nyere routere i dag er dualband. Det betyr at det i den trådløse routeren er to trådløse nettverk; 2.4GHz og 5GHz. Ved bruk av 5GHz vil man normalt oppleve høyere hastigheter på trådløst enn ved bruk av 2,4 GHz. 5GHz går også på en annen frekvens enn 2.4GHz, og er derfor mer skjermet for støy.
Ulempen med 5GHz er at det har kortere rekkevidde enn 2.4GHz.

Standard på vår router er at 5 GHz og 2,4 GHz er satt opp med samme navn og passord, for at tilkoblede enheter skal kunne veksle mellom de utfra hvilket som gir best signal til enhver tid. Vi har dog erfart at enkelte enheter har hatt problemer med å veksle mellom nettverkene, og i disse tilfellene har det hjulpet å dele opp nettverkene. Det samme gjelder om man ønsker å "tvinge" en eller flere enheter til å bruke kun det ene nettverket.

For å få delt opp nettverkene, ta kontakt med vårt kundesenter.
Eidsiva Bredbånd Anmeld upassende innhold

Kommentarer

  • Her har 2.4Ghz og 5Ghz samme SSID, men forskjellige landskoder (5Ghz har DE). Dette gjør at apple enheter går bananas (https://www.howtogeek.com/211993/how-to-fix-conflicting-country-codes-and-improve-your-macs-wi-fi/). Om dette er standard oppsett tipper jeg det er del andre som opplever tidvis ustabil wifi uten noen åpenbar grunn.
    Bård
  • Hei Bård.

    Takk for innspillet. Jeg finner ingen steder i våre rutere for å redigere landskode for Wi-Fi, så dette var litt ukjent for oss på kundesenteret. Dersom det er ruter fra Eidsiva Bredbånd du bruker så hadde det vært interessant å spilt ballen videre til driftsavdelingen. Ta gjerne kontakt med oss på telefon 612 00 612 eller innlogget chat (logg inn på Min Side og start chat derfra) sånn at vi ser hvor ruteren befinner seg og kan undersøke.

    Mvh Kai
    Kai Kundebehandler
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.